Είναι φανερό ότι πέφτει και το τελευταίο φύλο συκής, με τα απίθανα ψέματα και τη συνεχή εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα.
Η νέα επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά από απαίτηση των ¨δανειστών¨, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και τον τρόπο άσκησης του συνδικαλισμού στους χώρους εργασίας, είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα που απαιτούν οι δανειστές, ότι πρέπει σύντομα να ολοκληρώσει, σε αυτή τη φάση της 3ης αξιολόγησης, η υπάκουη κυβέρνηση της χώρας, μαζί με αυτές των ¨κόκκινων δανείων με τους πλειστηριασμούς¨.
Γιαυτό, η κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς της, κατέθεσε το νομοθετικό πλαίσιο -ώστε σύντομα να κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα με τους εταίρους.
Ακολουθώντας τις υποδείξεις των δανειστών, πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε η τροπολογία της κ. Αχτσιόγλου – η οποία όμως αποσύρθηκε προσωρινά, λόγω των ισχυρών αντιδράσεων, για να επανακατατεθεί σύντομα– όπου ανάμεσα στα άλλα απίθανα προβλέπει ότι, ¨η προκήρυξη απεργιών προϋποθέτει πλειοψηφία 50+1%, σε όλα τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία¨.
Ασφαλώς και θα προστρέξουν για υποστήριξη οι γνωστοί καλοθελητές, με επίκληση την τήρηση της νομιμότητας, όπου με πρόσχημα την δημοκρατική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων και της συμμετοχής της πλειοψηφίας των εργαζομένων, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν, αφού ψηφίσουν σε ποσοστό 50%+1, για την κήρυξη απεργίας στους χώρους εργασίας.
Η άποψη αυτή έχει μια αληθοφάνεια στη λογική και ασφαλώς βρίσκει θερμούς υποστηρικτές σε διάφορους κύκλους, οι οποίοι με το δημοκρατικοφανές επιχείρημα και την επίκληση στην δημοκρατική συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων, επιχειρεί να ακυρώσει, τις ήδη ¨αναιμικές¨ αντιδράσεις των συνδικάτων.
Έτσι επιχειρούν -με πρόσχημα της νομιμοποίησης των απεργιών- και το δήθεν ενδιαφέρον τους για την δημοκρατική συμμετοχή, να εισάγουν το όριο συμμετοχής του 50% +1, των εγγεγραμμένων ή μη μελών (μένει να διευκρινιστεί και αυτό), για την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στους χώρους εργασίας.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι ίσως θέματα δημοκρατικού διαλόγου και συζητήσεων με συντεταγμένο τρόπο, ανάμεσα σε θεσμικούς φορείς και εταίρους σε μια ομαλή περίοδο, όπως συμβαίνει στις Βορειοευρωπαϊκές χώρες.
Στη Ελλάδα όμως των διαδοχικών μνημονίων, της αέναης και επί 8 συνεχή έτη, καταβαράθρωσης και διάλυσης των θεσμικών, νομικών αλλά και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακούγονται ως πρόκληση και φάρσα.
Διότι,
Για εμάς την Σοσιαλιστική Προοπτική, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού Ελληνικού λαού, όσα συμβαίνουν με την επιχειρούμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, σε συνδυασμό με την παράλληλη πολιτική της υλοποίησης της μνημονιακής εντολής, για την εκποίηση των στεγαστικών δανείων και την εκτενή προώθηση των πλειστηριασμών, είναι προκλητικά και πολιτικά απαράδεκτα.
Για εμάς,
Είναι γιαυτό άμεση και επιτακτική ανάγκη, να διαμορφωθεί ο νέος πολιτικός πόλος / μέτωπο, των προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων, με ¨πολιτικό αίτημα πρώτης προτεραιότητας¨, την διαμόρφωση, νέας προοδευτικής και ριζοσπαστικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που θα αμφισβητήσει έμπρακτα το ¨ιδιότυπο καθεστώς της επιτροπείας¨ και της επιχειρούμενης άρσης των βασικών δημοκρατικών, συνταγματικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.